FITRAH's Followers

Thursday, July 23, 2009

TAG drpd Anak Laut..

24th JuLy

Mlm ni dpt tag drpd anak laut.. terima kasih bebanyak.. hehe.. anak laut, ni sy cuba jwb dgn sjujurnya..

1. Bekas kekasih sy adalah:
  • Ahmad Khairul Nazreen. Dah kembali ke rahmatullah 5 thn yg lps.. Al-Fatihah bt arwah dan semua muslimin dan muslimat yg telah kembali kpdNya.. semoga roh mereka dicucuri rahmat.. InsyaAllah..
2. Sy sedang mendengar:
  • lagu apa artinya cinta.. xtau la knape suka dgr lgu ni.. huhu..
3. Mungkin saya patut:
  • belajar dan terus belajar smpai sy tua.. hoho..
4. Saya suka:
  • bnyak benda yg sy suka.. err.. kna snarai gak ke? k la, sy snaraikan 5 prkara yg sy ske ek => buku, senyum, kacau smua ahli kluarga sy ketika sy bosan, cycling bsama kwn2 kat bkt cerakah smpai kaki kejang (klau kaki xkejang, xbest), baby (sbb sgt sweet!), giraffe (sbb sgt sweet gak!), Harun Yahya, Cameron Highlands (xtau nape ske.. sbb tiap2 ari blh mkn strawberry kot. haha.), cactus (sbb cantik w/pn bduri), kampung (sbb sgt tenang, blh mandi air telaga!).. alamak! ini da lbih drpd 5 ni. tu la.. kn sy da kata bnyak benda yg sy ske.. skrang da percaya??
5. Sahabat-sahabat baik saya:
  • Ramai.. Yg pertama semestinya kakak2 sy (kwn baik ms kat rumah), Awatif Samat (kwn baik yg sengal cz sy pn sengal..), Naz, Ain, Shima, kwn2 ms skolah rendah dlu, kwn2 ms skolah menengah, kwn2 ms kat uitm k.pilah, kwn2 ms kat uitm jln Othman, kwn2 ms prac, kwn2 bloggers dan semua yg jd kwn sy.. tanpa kwn, hidup jd sunyi.. huhu..
6. Saya tak faham:
  • Bnyak benda yg sy tak faham. slh satu=> knapa masih ada ibu bapa yg xmampu mndorong anak2 utk berjaya dlm hidup.. kenapa mereka mngatakan anak2 mereka tidak mempunyai harapan utk berjaya? kenapa mereka tidak ambil berat tentang urusan sekolah ank2 mereka?.. dan kdg2 juga sy xfhm knapa kdg2 sy mudah rs bersalah. huhu.. tensen2!!
7. Saya kehilangan:
  • Bnyak.. antaranya: atuk2 sy, nenek2 sy, kakak sy, spupu sy, guru ksayangan sy, kwn2 sy } da tiada di dunia ni lg. slain tu, hp bru sy (kna curik kat pet world ms sibuk2 pilih balang ikan! huhu..), camera baru sy (kna curik gak ms cycling kat bkt crakah), Gebu (kucing ksayangan sy yg sgt gebu. mak bg org.. huhu. sdih btul).
8. Ramai yg kata:
  • Saya ni dependent and introvert person (smpai slalu kna buli.. huhu..). tp itu dlu. skarang sy da xmcm tu lg k.. klau berani, cubalah buli sy.. hahaha.. (xblh blah btul)
9. Cinta itu adalah:
  • kasih sayang yg berlandaskan hukumNya yg ditambah perisa dgn kepercayaan, kejujuran, sikap give and take dll. cinta sifatnya sgt universal. bkn hanya setakat kpd bf or gf shj yer..
10. Di suatu tempat, seseorang sdg:
  • Berfikir!
11. Saya akn cuba:
  • Berusaha menjadi anak yg mndengar kata, mnjadi adik yg baik, m'jadi kwn yg benar2 kwn, mjadi guru yg bertanggungjawab (aiceh.. smangat utk mnggu dpn. yeay! jd guru ganti.), dan sy juga akn cuba utk smbung belajar shingga ke peringkat master!
12. Ayat SELAMANYA mbawa maksud:
  • smpai bila2.. smpai hujung nyawa sy..
13. Telefon bimbit sy:
  • yg murah jer. serik dah..
14. Bila sy terjaga dari tidur:
  • tengok jam. mn tau kot2 da tlepas waktu.. huhu.. xpn sy akan raba pipi sy, kot2 ada air liur basi mleleh smpai ke pipi.. hahaha..
15. Saya plg meluat bila:
  • ada org kaya yg berlagak giler dan jijik nk g rumah2 org kat kampung tu (mmg xske sgt!) , org yg lari2 dan bt muka mcm geli bila ada kanak2 istimewa dtg dekat (mcm bgus jer) dan sesiapa yg xmesra alam..
16. Pesta/ parti adlh:
  • Membazir..
17. Haiwan yg paling comel yg pernah saya temui ialah:
  • Bnyak sgt haiwan yg comel dlm dunia ni.. huhu.. antaranya kucing (tiap2 hari jmpa kat belakang rumah), gold fish (tiap2 ari gak jmpa kat dlm akuarium kecik sy), zirafah: jumpa kat zoo negara..
18. Peringkat umur yg plg mnyeronokkan bg sy adalah:
  • Baby.. sbb klau nk g mn2, ada jer org dukungkn.. Huwargh!!
19. Hari ini:
  • Hari Khamis mlm jumaat..
20. Mlm ini saya akan:
  • start online pd jam 9.3o mlm, blog walking, bc buku cerita ms zaman skolah dulu jap: 7 stories. pastu tido..
21. Esok sy akan:
  • pergi mid valley dgn awatif bt samat. bli brg2 terutamanya pen merah utk bekaln jd cikgu nnti.. hehe.. smangat kn sy ni..
22. Saya betul2 inginkan:
  • proposal sy diterima, dan semua impian saya tercapai..
23. Ketika saya lihat wajah saya di hadapan cermin pagi ini:
  • Oh tidak! ada seketul jerawat besar telah bmaustatin di dahi sy! haha..
24. Pusat membeli belah/ arked permainan:
  • arked permainan, anak-anak sdare sy ske sgt. pusat mbeli-belah lak, bonda n kakak2 ske..
25. Makanan barat atau jepun:
  • sy mkn sushi udang n ketam. yg len xske. tempura. western food: plg ske spagetti bolognese yg kak ena masak!
26. Bilik terang or gelap:
  • bila bc buku and online, kna terang. klau nk tido, kna gelap.
27. Makanan segera adalah:
  • Makanan utk org yg mls dan kopak mcm sy ni.. haha.. tp sgt la x berkhasiat!
28. Ayat terakhir yg anda katakan kepada seseorang:
  • ok friend. i'll text u then..
29. Siapa yang anda mahu tag?
  • semua follower sy yg masih xdpt tag ni.. blh x?? klau xblh xpe.. huhu..

5 comments:

aisha said...

al-fatihah utk ahmad khairul nazreen..smoge rohnye tenang d sane..
slalu2 bc yasin utk arwah k?

ehhh ble nk g ngaja ni?? kate diz week kn??

nnti 1st day ngaja je kne update kite tauuu..klu x..merajuk huh!

anaklaut said...

salam..terima kasih sudi jawab tag saya...:)

alfatih juga dari anaklaut..sedih..ni..

zaira fitrah said...

salam sis aisha..
nk g ngajo isnin dpn.. ish2.. xsbr yer nk dgr cite pasal ank2 murid di skolah tu ek.. hehe.. dont wory, nnti sy update! sy bt promo scara besar-besarannyer nnti.. huhu.

zaira fitrah said...

anak laut..
sm2..
err.. x mau la sedih2.. biasalah tu.. kna trima dgn redha.. nk xnk, kita semua akan kembali kpdNya cuma xtau msnyer lg..

cpj said...

syukur dan seronok jadi zaira fitrah....Al Fatihah buat sidia yang telah pergi...
kitapun semua akan kembali mengikut fitrah...