FITRAH's Followers

Wednesday, July 01, 2009

~Practical kat HTAR?? :P~

1st JULY 2009..

Hari ni xde bt pe so, aku explore aceras ni. tetengok ada gambar yg aku upload drpd ex-camera dlu.. alih2 mata t'paut kat gambar masa prac dlu.. n tetiba rs cm nk gempak2 kat dlm blog ni lak w/pn cite ni da basi tahap gaban.. tp aku xkira.. aku dgn bebesar ati nyer nk gile glemer kat cni.. aiceh.. aku xnk bebel2 pjg bt entry yg kdg2 mlalut2 smpai ke uganda tu. ari ni tgn rs mls nk menaip.. bkn aku yg mls ek.. tgn aku yg malas. huahua.. xnk ngaku dri ini malas!

ex-team work aku mrangkap ex-classmates. budak2 lg diaorg ni. aku n 2 org dak p'puan sbelah aku jer yg da tua ckit. tua ckit jer k.. muka maintain cute.. yeah! still cumil!! haha.. gila prasan!


ala2.. cumilnyer.. ank dara sapa la ni yer? haha.. ni dak 2 org ni mmg da xde keje.. kat kaunter derma darah pn smpat lg posing. chit! tp mmg xde keje. bosan tnggu donor. ni korang la ni. mkn donat je rajin, donate blood maleh. kan aku da xde kejer..



hok aloh.. cm xsdar dri jer. wei staff kat blakang tu!! bt kejer!! [ni tmpat simpan drh2 yg org derma. dracula n pontianak ske r tmpat ni cz bnyak fresh blood.. haha.. ]



w/pn aku duk dhujung skali, muka aku ttp maintain comel.. [hak tuih! geli ketiak dgr.. ]




sejuk jer mata ble tngok gambr ni. rjin gak aku ek.. hahaha..




aiceh.. poyo jer gmbar ni. woit ape yg ko nmpak ek?? aku nmpak mcm2 benda.. haha.. ni tngok slide kat lab cyto. yg ni sesi lathan jer.. kdg2 staf sruh gak observe slide yg bru smpai. nk uji ler konon2nyer tu.. slalunyer bnyak dpt slide infection. ada gak slide carcinoma. ni aku nk nasihat sket. kpd p'puan kat luar sn sila jg kbersihan anda. nnti x psal2 dpt vagina infection. lab ni agak bez gak la cz blh g FNAC (fine needle aspiration for cyto). ble g FNAC, blh pegang2 breast org.. haha.. dak laki r pling ske.. cian p'puan2 tu. malu2 die..



kat lab microb ms last day kat spital.. ske sgt lab ni cz bnyak microb..haha.. xcaya? sila tngok gmbar di atas. aku tsenyum kesukaan bkn? ye la sgt. spjg sbulan kat lab ni, aku dmam dgn dahsyatnyer. tensen giler aku!! siap dpt eye infection lg 2..



lab integrasi.. suka sgt lab ni w/pn agak bz esp ari khamis n jumaat. cm bese tugas aku~ urine analysis.. kna men2 dgn air kencing org.. huhu.. mmg harum.. ada skali tu ntah cmne aku pgang bkas urine tu tp aku xsdar yg aku pgang tang pnutup. kbetulan lak pnutup tu xtutup kmas. ms aku angkat bekas tu tinggi2 (aku xsdr aku pgng pnutup), tjatuh ler bkas tu maknanyer aku juz pgang pnutup. (pe bnda ler aku mrepek ni) yg pastinya aku nk bgtau yg air kncing org tu mcm air pncut mlayang2 d udara pastu jatuh thempas ke sluruh tmpat. huhu.. aku pn jd mangsanyer.. tu ler yg sgt tharu. msti pmilik air kncing tu mrasa sgt ler bngga!



msing2 muka puas ati. muka aku jer yg kletihan tp still mampu tsenyum dgn cumilnyer. letih siot uruskn majlis ppisahan ni. aku konon2nyer pngerusi. sminggu kna kerja keras utk cri sponsor.. last2 dpt gak bnyak sponsor. tu pn drpd bonda n along tcinta. haha.. tq2.. p.cik Man n abg Hafiz pn bg sponsor gak. tq2.. len kli bg ler lg kat i yg cumil ni.. haha..



ala2.. cumilnyer p'puan b'baju merah itu.. gila2 ayu gitu..
haha.. kat tgh tu abg nizam, ppk kat lab.. abg nizam ni baik sgt. slalu blanja donat, tart n len2 cz dia mmg sdia maklum yg aku ni kuat mkn n ske bt muka xtau malu sruh org blanja.. haha.. actualy aku men2 jer sruh org blanja... huhu.. klau daddy cumil itu tau, mati aku kna bebel.. haha..



[ni kat tmpat emergency.. aku dgn sesuka ati kaco doc ni bt keje. sesuka ati gak croboh tmpat ni.. haha.. aku mmg seorg yg sesuka ati jer!!]

rkn2 sume.. pdn x aku dgn mamat ni?? haha.. jasdev, meh la kawin dgn I.. mak aii.. gile gatal aku.. ayoyo.. ini dr jasdev sudah ada girlpren lo.. dia ni r yg ske tlg aku. mekacih2.. dia ni klau speaking omputih, laju bebenor. tkebil2 aku. last2 aku maleh nk jwb n dia lak yg jd tkebil2 cz aku xlayan dia. pdn muka!! haha.. muka dia ni tetiap ari ada kat lab 2. klau xdtg shari cm pelik je r. klau aku maleh nk trace result utk dia, kompem kna tmbuk dgn dia. perghh! ganas benor.. aku mrajuk xnk tlg kang baru anda tau.. anyway doc, when u gonna give me a treat? haha.. dia ni doctor sewel skit. ada ke patut sruh aku blanja dia. mn aku nk kobek duit ha? cm poyo jer pnganggur nk blanja doctor.. huh!!!


p/s: skali lg nk heboh2.. sok aku nk g bkt crakah!! hahaha!!!

15 comments:

ijad said...

tentu seronok praktical kat situ kan...

zaira fitrah said...

salam ijad..
thanx sudi jengah ke blog fitrah ni..
td mnum x milo ais kat peti ais 2? aiceh.. mngarut lak i ni.. ok2.. err.. best la gak prac kat cni. kat dlm lab syok la. dpt usha2 doc comel2.. haha (ayat gatal). yg xbez juz mkanan kat cafe jer..

mamai said...

aku nak belajar balik la nak practical kat tempat kau nie cam best ajer terasa cam doktor lak

zaira fitrah said...

mamai..
hehe.. jom ler kte blaja sesama. sy start bln 12 ni.. jom2.. aiceh..

Naz said...

alamak... spital tu ker? mugkinkah kita pernah berjumpa?? muahahaha....

cpj said...

a ah la...yang baju merah hati tu memang cute giler la...kalau la boleh cycling dgn dia kan best!kihkihkih...nak ngorat la tu...hehe..

nia said...

komen ini ditujukan buat encik naz yg komen kat atas tu..iye2 je ckp penah jumpa cik zaira kat spital..kan encik naz gak ngaku doktor...harvard kan kan kan???

hehe..cik zaira..nk ikot g bkt cerakah...

Naz said...

Cik Ain... ooo, yer la.. pokcik lupa pulak pokcik ni dokter. patutlah mcm pernah jumpa cik Zaira kita ni kat spital Klang tu... :p

cik Ain dah sembuh dah? hehehe

aisha said...

dr jasdeeeev.....luv at 1st site la ngan mamat ni hikhik! psstt..sis zaira! sian gf die kn msti mkn ati..rmai mnat bf die huhu

zaira fitrah said...

haha.. pdn muka naz!!! cik ain da bocor rahsia.. err.. pnah jmpa ek.. alamak.. xprasan la.. anyway tq sbb prasan sy. cm bese sy tau rmai yg prasan sy sbb sy cumil.. hahaha.. [naz, geli ke ktiak dngor nyer?] kui3..

zaira fitrah said...

ala nia..
naper xckp awal2..
blh kte g sm2.. huhu..
xpe2.. nnti kte g len kli. blik 2 bleh snggah ruma mamai mnum milo ais ke per sesambil lyan blog. aiceh nk lyan blog kat ruma org lak. ini sudah lebih!! haha..

zaira fitrah said...

hai aisha...
pe khabor?
haha.. dr jasdeev ek.. xpe2.. nnti bgtau dia. m.we dia tu da cm xde prasaan jer. drpd dia layan p.we dia yg poyo tu lbih bk dia layan patient dia.. haha..

Naz said...

iyer lah.. kan cik Zaira ni chumil... saper yg pernah jumpa cik Zaira mesti x boleh lupa punya...

zaira fitrah said...

huahuahua... ni xske nih..rs malu alah lak.. aiceh.. xmo da la prasan dri ini chumil. huwargh!!!

Naz said...

chumil la... bukan perasan....
:)