FITRAH's Followers

Saturday, July 25, 2009

BAD MOOD.. MOODY..

25 JUly 2009..

Hari ni, cm aku bgtau smalam, aku g suria KLCC.. smpai seawal kul 8 pg.. bnyak kedai2 xbuka pn lg cz waktu operasi start dr kul 10 am-9.30 pm.. da jd cm kes smalam lak kn.. tp kli ni mmg kna dtg awal cz bengkel sains tu start kul 8.30 (ni aktvti along. aku n mak ada aktviti lain).. sadisnyer kn ari ni err.. mak aku kn.. dia kn.. pg td tetiba jer dia moody.. huhu.. nape ek, stiap kali aku keluar dgn seseorg, msti ada jer org yg moody.. ?? ujian2..

kalau org moody, aku selalu bt xtau jer. sembang2 jer cm bese.. muka pn cool gile mcm xtau pape. innocent jer.. tp dlm hati? MasyaAllah.. hanya Allah jer yg tahu.. confirm hati aku xtenang dan tenteramnyer.. terutama bila xtau punca kenapa org tu moody.. rs bersalah sgt2.. rs mcm nk nangis tp x cunla kalau nangis dpn org kn, nangis dlm hati sudaa.. so, cm bese.. senyum2..

eii.. pg td mmg xtau cmne nk pjuk mommy aku tu.. tba2 jer dia blh ckp dia nk call ayah aku jmput dia balik. aku lak dia suruh duk kat suria tu smpai along abis kursus.. adeii.. cm aku ckp td, aku bt2 xtau jer. dgn ceria2 nyer btanya kenapa lak? kn da jnji nk tngok movie.. adk nk blanja ni.. ceh.. aku nk blanja? btul la weii.. aku xtpu.. tp ms bli tiket wayang, mak kuar dt dia.. huhu.. mood xbrape nk btul.. org nk blanja pn xnk.. so, dt yg ada tu aku gunakan bt beli buku baru.. yey! bli buku R.L. Stein jer pn. siri fear street tu. sesuai utk dak2 skolah jer sbnarnyer pn. bminat nk bli satu buku tu xsilap tajuknyer A good Doctor.. cite misteri n bunuh2 gitu. tp cm aku mentioned td, mak aku moody so, xbrani nk minta mcm2.. huhu..

lps tngok cite skrip 7707 pn mak aku x ok sgt.. cmne ni.. hati mkin resah gelisah.. xpe2.. mayb lps mkn dia ok kot. sbb mommy pnah ckp yg dia teringin nk mkn mee sizzling, aku order la mee tu. satu jer pn. tp bru mkn sikit, dia ckp xlalu lak. xbest. dia g bli nasi cmpur. aku r kna abiskan mee tu w/pn sbenarnye mmg aku xske sizzling2 ni. tp yg sadisnyer, mak aku mkn ckit jer nasi n sruh aku abiskn nasi tu. huhu.. tpaksalah mkn nasi lauk sotong yg pedas tahap gaban tu.. pedasss!! bila mommy moody, selalunyer aku ni jd pak turut jer r. takut woo..

pastu ajak mommy solat.. solat ni mampu tenangkan fikiran.. moga2 xmoody da.. lps solat, bru la ok sikit. da blh la nk ajak g tngok2 kasut n sbgnyer.. huh! bile blik ruma lak tiba2 jd smangat. siap sruh ayah aku sembelih ayam n dia dgn semangatnyer msk rendang ayam kampung tu.. adeii.. ape punya angin la.. xfhm aku!! err.. tp mlm ni along lak yg moody sbb p.cik aku sorang tu.. huhu.. ape la nasib aku ni..

skian drpd aku,
mangsa..

6 comments:

mamai said...

laut juga ada pasang surutnya
inikan kita manusia..sabar ajer la baca blog pun okay juga boleh hilang moody

aisha said...

eeii..x bes kn org moody2 ni..kite nk watpe pn xtau..nk pjuk ke nk wat bodo ke..rse serba x kne je kn..silap2 ngan kite2 skali moody sbb tkena aura moody 2 huhu

cpj said...

moody to moody jugak, tapi kasih sayang kat dalam tu siapa yang tahu!...kihkihkih percayalah bahawa ibumu TERLALU menyayangi dirimu...

zaira fitrah said...

salam mamai..
btul2.. bc blog pn blh bt kte rs happy.. kdg2 ketawa sorang2 bile bc blog org len. mcm2 kisah..

zaira fitrah said...

salam k.aisha.. rindu sm akak.. huhu.. kte sm la.. xske org moody2.. xbest. xceria suasana. rs cm nk pelempang jer org tu sbb bt suasana jd xbez tp xbrani lak, takut dia pelempang sy dlu. huwargh!!

zaira fitrah said...

mrh2 syg gitu ye cpj.. huhu..