FITRAH's Followers

Sunday, July 19, 2009

Another teacher is born..

19 July 2009
aiceh mak aii.. da btukar r page aku ni.. transformer ke ni?? gile ijau pucuk pisang. yes.. i understand if u don't like this new template but i just can't stop myself from loving this color. sorry if it's hurt your eyes. i'm truly sorry, dear...

********
da2.. nk ckp melayu lak.. karang abis tunggang-langgang bahasa omputih tu aku kerjakan.. huhu..
yeh2!! satu lagi guru sudah lahir dlm keluarga ini..
kali ini sepupu aku..
bakal start mngajar next month kot.. err.. entah la.. men belasah jer aku ni.. anyway, tahniah la yer cikgu hasbul.. nanti jgn luper belanja cekelat cadbury.. saya suka cekelat cadbury perisa turkish delight tp cekelat tu xde tnda halal lak so, xmau turkish delight la. nk cekelat cadbury perisa kacang2. ala2.. sesuka atinyer bt pmintaan.. cm la mamat poyo tu nk blanja aku sgt.. huh! kedekut! taik idung masin! masin ke? meh cni nk rs ckit... huwargh!!! demit!

*******
hurm.. aku ni tgh b'pk2. xde la pk hal srius pn. tp sajer nk pk2 utk mlicinkn otak aku yg cm da ada karat2 sikit ni. ermm... apesal ek sedare mare, tok opah sedare, pakcik n mak cik sedare, sepupu-sepapat, kakak2 aku sume jd cikgu?
nape da jd cm keluarga cikgu ni? bile time raya, cm da jd psidangan guru-guru semalaysia jer aku tngok. topic utama, kompem pasal isu pndidikan. hurm2.. bila ek aku blh tlepas daripada pantauan seorng guru?? kat ruma ada cikgu, balik kg ada cikgu, g blajar lg la ramai cikgunyer.. huhu.. terpaksa la behave n sntiasa kna skor dlm peksa..
aisehman... ayahanda pn ada gak ura-ura suruh aku jd cikgu. jd cikgu? emm.. cm xde variasi lak dlm family ni ek.. xkira, aku nk jd mlt!! srius ni..

*********
td spupu n m. cik aku dtg dr johor bwk rambutan dua guni.. alamak.. rambutan lg ek.. well.. nk bt cmne kn, xknlah nk buang so, aku kna la mkn gak kn.. rambutan2 yg kaler kuning n merah tu pn nmpak gayanyer cm xsabar nk b'maustatin dlm prut aku ni... sabar ye syg... ahhh... begitu lemah-lembutnyer aku. haktuih.. da r.. mls nk layan blog. nk g mkn rambutan!

8 comments:

cpj said...

wah cantik nya!...cpjpun suka kombinasi warna ni...len dari yg len.Tahniahlah kepada keluarga sebab bertambah lagi bilangan guru dalam keluarga.Guru lelaki memang kurang, jadi dapatlah menambah sedikit korum guru lelaki...cpjpun memang suka sangat jadi guru, tak jemu-jemupun pegi sekolah sejak sekolah tadika lagi.

ber_uwang said...

salam cik leha..oppp cik gu leha.. warna ijao ni memang lawa mcm cik gu leha.. cuma tulisan putih takut ada murid tak nampak, cuba tukar color itam ke lagi nampak gempak...ceh wah nak mengajar cik gu lak saya ni.. balik dulu la tak hidangkan air pon..

zaira fitrah said...

cikgu pj.. trima kasih.. sy pn suke klau rmai cikgu lelaki.. bila belajar, rs smngat memuncak stinggi klcc.. perghh!! niat da jd len da ni.. huhu

zaira fitrah said...

warghhhhh!!!! sy bkn cikgu!! bgtau mak!!! huhuhuhu!!!

Naz said...

mula2 masuk sini td, pokcik ingatkan salah masuk blog org laen... nice green. pokcik pun suka kaler hijo ni...

cik Zaira suka ker menjadi pendidik? kalo suka, jadilah lecturer kat 'u'. kalo nak jadi cikgu pun ok. mulia tau profesion tu. ilmu yang diajar tu sampai bila2 akan bercambah dan berbuah mcm buah rambutan yg kaler2 kuning dan merah tu... nak cikit... ;)

anaklaut said...

nanti anaklaut wat banyak2..:))

zaira fitrah said...

naz...
aiceh.. pjg coment.. last2 mintak gak yg merah kuning tu.. huh! bak singgit dlu. sbiji rambutan singgit!! giler cekik darah kn2?? hahahaha...

hurm.. akn dpertimbangkn utk mjd lecturer.. nk lari drpd keje on call or duty mlm2..

zaira fitrah said...

anak laut..
xmau sedih2.. bt puisi sedih2 xpe..