FITRAH's Followers

Wednesday, February 23, 2011

Mei di sabah..

tak lm je lg nk g Sabah. rumah sewa da dpt. pengangkutan pn insyaAllah dah beres. tnggal nk tunggu tarikh yg sebetul2nya je lg utk tempah flight ticket..



perasaan? xsure.. spatutnya pergi sarawak tp last2 g sabah lak. ari tu punya la excited nk g sarawak. alih2 destinasi sudah tukar da..



sabah lg besar dr sarawak, maknanya lg bnyak hutan n tempat2 mnarik lg la kn, laut n pulau2 pn msti xsm mcm yg smenanjung kn. ok. ok.. sy mengaku sy jakun ckit.. ni 1st time pergi sabah. utk pengetahuan, sy mmg tak pernah pergi tempat2 yg perlu sy naik flight. sy takut naik flight. ni nnti xtau la mcm mn. ok, sy tau mmg klakar kn.. sy ingat lg mak n abh tnggalkn sy kat ruma dgn m.cik sy ms diaorg g cuti2 kat pulau phuket. ni nnti nak naik flight msti sy perak habis. tp don't worry.. hehe.. sy dah siap2 tanya mak sy cmne prosedur dia da. haha.. ngek btl kn sy ni.. huu.. sy admit la mak n abh sy lg advance dr sy dlm bab ni.




cmne la nk g oversea ni? kata nk g amsterdam.. gegeee.. apa kes dgn amsterdam? oho.. ni pn pernah sy sia2kn tiket flight g amsterdam sbb xnk naik flight. xdpt jmpa auntie xingat nm da.. tp tu cite lama. ms sy umo 17 ke 18 ntah. tp skrang sy da tanam azam nak beranikn diri naik flight.. haha.. konon je.. ntah2 tketar lutut kat airport nnti.. huwargh.. think +ve.. think +ve.. u can do it. hal kecik je tu.. kn.. kn.. kn.. :(



sabah oh sabah...


sy da plan sikit2 apa sy nk bt ms kat sbh.. hihi.. konon xsure pe prasaannye g sbh tp mcm2 idea da btenggek kat kpala.. ok.. apa yg sy nk bt ye.. mula2 skali nk bt tinjauan kat bandar kk. klau ada kesempatan nk hiking. naik gunung kinabalu (ckp mcm snang je kn), pastu nk g kundasang jmpa cikgu hasbul (err.. kundasang ke ek? xingat lak. kna kompemkn smula dgn dia la lps ni. tp rsnya cikgu hasbul ckp 8 jam nk g dr kk. mknanya kena naik flight.. ni menci dgr ni.. :( ). kendian nk g mkn lobster. pastu nk kol yusri kot2 dia balik sbh. tp xingat la dia tnggal daerah mn. xpe2. bisa diatur. pastu klau ela, mak or abh nk dtg, blh g ronda2.. hihihi.. mkn angin sudeh.. pape pn, khidmat en google akan dperlukn jap lg utk tgk2 apa2 yg patut. uit, nk g lambat lg la.. sedar2 sikit pasal final exam yg lg 5 mnggu tu ye.. huhu.. ok2.. insaf2..



rancang punyalah gempak. tgk2 x g mn2 pn. mak n abh yg da tau prangai kaki jln sy ni da siap bg warning jgn nk bt hal bkn2 kat sn. jgn gatal2 nk jejak kaki kat gunung kinabalu tu.. haish.. mn blh.. susah la..




nota kaki: teringin nk g gunung irau kat Cameron Highlands..

2 comments:

mamai said...

kalau ke sabah jgn lupa ker pasar Philippines leh makan seafood

zaira fitrah said...

ye ke mamai? nnti sy cuba g.. nk pesan pape x? :)