FITRAH's Followers

Sunday, February 20, 2011

Don't judge! You never know everything.

"no matter how much you think you know, you never know everything. Don't judge!"


bila ingat je ayat di atas ni, rs kucar-kacir sikit hidup. sy mmg da bt silap sikit. ok. silap bnyak sebenarnya.


tp ada seorang kawan sedarkn saya. ayat ringkas yg menyentap jiwa tp xde la sy bt aksi air mata ok. cool, steady.. hurm.. ye la tu.


"Janganlah mencari kotoran di bawah setiap batu di tepi jalan sbb jln itu masih pjg dan dunia ini tidak sempurna.."


sy ni mcm timun yg diapit durian.. nk ke kiri kena tikam dgn duri durian, nak ke kanan pn kena tikam dgn duri durian. ok. sy slh. sbb terlalu berterus-terang. ikut sesuka hati nak tegur org. ikut sesuka hati je nak jd nujum pak belalang. (perempuan mmg complicated ok- ni sy je la kot.) kdg2 sy bt tu tanpa niat nk perli pn. serius. xada yg sempurna dlm hdup ni. kalau sy ada nawaitu nk kutuk org tu, bt apa sy kwn dgn dia kn. xpe.. xpe.. jdkn ini 1 pengajaran. kuat..kuat.. kuat semangat!! Batu-belah batu bertangkup telan la sy! huhu..



utk beberapa minggu ni di kala berada dlm keadaan 'down syndrome', otak sy mula berfungsi dgn sempurna. bila bt postmortem, mmg sy yg slh. pengajarannya: kalau nk tulis apa2, susunan ayat kena betul. tak patut kn sy tulis bkn2 pasal org lain. sy mn la tau apa yg dia fikir. w/pn org tu nmpak cm tak b'perasaan, xsemestinya dia tak terasa kn.




sbb keadaan yg complicated, dgn bermacam pengaruh luar, sy bwk diri (rs loya tekak lak dgn ayt ni.. hmm..hmm.). kwn2 sy kata, "merajuk la tu". merajuk apanya. nk merajuk pn useless. ok. slalu sy jenis relax je k tp bila da bt org lain trasa, esp sbb kita kutuk dia punya sikap secara open airnyer, rsnya sy akn susah hati lebih sikit kot. nk mnta maaf, hari tu da ckp kot.



so, nk bt apa ni? bt apa lg.. bt xtahu je la.. fb dah sy tutup. anggaplah itu sbg hukuman utk sy. haha.. xsnonoh btul.. kalau abah tahu sy bt perangai buruk macam ni, msti dah kena fire. abh sy ni ada bau2 bacang dgn ultraman tau.. da bnyak kali dia ckp 'think before act'.. tp sy ni kdg2 bkn istiqamah sgt. kalau lepa sikit, mula la bt hal ikut kepala sendiri.



nota kaki: kalau sy kat tempat org tu pn sy akan rs apa yg dia rs. apa yg dia rs? ntah.. xnk bt andaian dah lg. pencen jd nujum p.belalang. tp.. cis, ada juga tapi. tapi kn, slalunya gerak hati sy btl..


dah tak ada tempat mengadu, blog juga yg ada menemani. nasib la org nk ckp apa. asalkn da keluarkn semuanya.. lega sikit.. rsnya org t'tentu xkn jumpa blog ni kn. haha..

apa dlm hati sy: Rs cm nk menyorok je. Sy malu!!

menyorok kat tayar kete abg maamor cm kucing ni agak2 muat tak utk sy?

*senget!*

8 comments:

~PakKaramu~ said...

i DAH IKUT YOU ! HU HU HU

Naz said...

lama dah berborak sakan... pekabar?

zaira fitrah said...

pak karamu..

thank u uncle..

zaira fitrah said...

en.naz..

gmbar da lain.. alhamdulillah sy dan blog sihat2 aje.. hrp en naz pn sihat gak la ye. blh la bt lagu bnyak2.. hihi

Naz said...

dah mcm persuratan dahulu kala la pulak yer cik zaira... ahaks..
lagu2 baru memang ada. cuma x dan nak rekod jer. saya sihat2 ajer, mcm dulu2... lawa gambo baru...

zaira fitrah said...

haha.. tu la pasal.. t'klasik lak. huhu..

nnti sy buka la kotak muzik, dgr lgu pok cik naz.. truskn bkarya!

Naz said...

terima kasih pesal support. dengar saja, tp jgn gelak pesal sorer x best...

zaira fitrah said...

x2.. xkn gelak. klau gelak pn,sy gelak diam2 je.. hihi