FITRAH's Followers

Saturday, February 19, 2011

Kawan Yg Terbaik

kawan baik- someone with whom one shares the strongest possible kind of friendship (sumber drpd p.cik google). kwn baik atau nama lain dalam bahasa inggerisnya ialah best friend, ialah seseorang yang dekat dengan kita, orang yang boleh kita percayai. maknanya boleh berkongsi suka dan duka. betul ke?
orang kata kwn baik susah untuk dicari... tapi kenapa apabila kita dah ada kwn baik, kita tak pernah hargai kwn kita tu?
kenapa ada sahaja yang berfikir bukan-bukan apabila ada dua org kawan baik yg baik? erk.. macam xkena lak ayat ni ye. mcm ni.. kenapa bila ada dua orang kawan baik nampak rapat, ada yang fikir bukan2? cthnya kalau 2 org berpegangan tgn, dah dituduh sbg lesbian. tapi kalau yang teruna dan dara berpegangan tgn xpe lak. kdg2 sy rs konfius sekejap, dunia ni dah terbalik ke?





kwn yg baik ialah:



  • yg sudi mendengar masalah kita w/pn dah berpuluh2 kali kita merungut benda yg sama.

  • yg tahan dgn sikap kita yg serba kurang ni

  • yg ada bila susah dan senang.

  • yg xakan abaikan kita bila kita bt silap

  • yg tetap akan maafkn kita bila kita buat silap.

  • yg tak pernah berkira esp tntang dt (susah nk cari yg part ni). Sharing is caring.. hehe

  • dah jd mcm adk beradik sndiri. kluarga pn da jadikn anak angkat.
  • Tak akan pinggirkan best friendnyer w/pn bila da ada komitmen sendiri
  • Yg tidak berahsia.

best friends yg msg2 da ada haluan hidup sndri..

p/s: appreciate your friends!

2 comments:

zetty said...

best friend last forever..

zaira fitrah said...

tp kdg2 xblh sbb kdg2 ada org lain yg akn jd penghalang.. so, utk puaskn hati org, salah seorg kna bkorban.. hidup perlu diteruskn walau apa pn yg blaku kn..