FITRAH's Followers

Saturday, March 05, 2011

BROGA HILL!!

1st time pergi Broga Hill. Excited terlampau! hihi.. pergi 2 kereta tp orangnya just 4 orang je.. motif? saje nak menyesakkan tempat parking dlm ladang kelapa sawit tu..

Bertolak dari rumah sy di Cheras dalam pukul 4.30 pagi. Memang punctual betul budak2 tu. Kul 4.30 tepat dah bagi salam depan rumah sy. gud2.. Start daki kul 5.15 pg and sampai di puncak pukul 6.40 pg. Sempat solat subuh di sana la kiranya as planned.. hehe.. Memang syahdu menghadap Maha Pencipta di atas bukit tu.. Speechless.. cuba la nanti..

ada gak beberapa incident ms dlm pjalanan.. Lina 3 kali muntah.. huhu.. nk smpai puncak, sy n awa gilir2 bawak beg Lina. W/pn banyak berhenti, akhirnya kteorang berjaya sampai puncak! (puncak kedua akhir je sbenarnya ;p Lina dah tak mampu nak teruskan perjalanan.. hihi)





da smpai... 6.30 a.m..

7.15 a.m


punya la ramai manusia.. kena ikut barisan..







bila tengok gmbar ni, sy rs semangat untuk jadi professional photographer 1 ari nanti.. :P
thanx la syahir sbb jd i punya model.. hakhak..


Bila photographer + seismic data processing engineer + occupational therapist & student (ni sy la) bergabung.. semuanya senget!! tak berapa nak betul sgt. kecuali awa, kteorg bertiga suka photography. suka2!!









atas permintaan Lina, jadi le model dengan si abg awa ni jap.. gambar je ek, tak de maksud terselindung. harap maklum.. gege,..


My simple note:
Hujung bln ni or next month nak pergi Hutan Kemensah. naik ATV! yeah!! :))

2 comments:

sabrina said...

slm hi zaira, nk tny..klu nk solat kt ats tu amik wuduk kt mne?plan nk g sne gak tgk sunrise.. :)

zaira said...

salam sabrina.. kalau nk solat, kena bawak air dlm botol. kat Broga xde punca air, my dear.. bawak sekali paper or pape alas.. kiblat kteorng main agak2 jer.. tp sun rise dr sebelah kanan..