FITRAH's Followers

Wednesday, December 02, 2009

Hidup sy sbg seorang Driver..

2 December 2009

wah.. rs cm lm je sy xduk melepak di blog ni.. oho.. pe kes dgn tajuk entry kali ni ha? adakah sy tlh menukar profesion drpd mnjadi seorg pnganggur kpd seorg driver yg b'tauliah?

suatu ktika dulu, sy masih ingat lg betapa gediks nye sy utk drive. (pdhal lubang kunci kereta pn sy xtau kat mn.. lubang hidung tau r kat ne..). tetiap hari sibuk pasang angan2 nk bwk kereta. tetiap hari ckp kat mak klau ada lesen, tetiap hari nk drive, nk berumah terus dlm kereta. bila da lps tahap umur, excited giler nk ambik lesen. bila da dpt lesen P, pantang ada org offer kereta, laju je sy nk m'drivenyer. tp bila da dpt lesen penuh, semuanya da berubah.. sy nk ada DRIVER sendiri!!! hwarghhhh!!

see.. lihat la apa yg jd sekarang ni. dulu tergediks2 nk drive, sekarang heboh penat la, kaki lenguh la, tgn terseliuh la, mls nk keluar la. pastu ada hati lak tu berangan2 nk ada driver sendiri.. (eh2.. ni pe kes sy membebel kat diri sendiri ni???)



makluman:
ini bkn sy!

~ my niece was acting as my driver.. hua3.. tu tgh garu kepala cz xtau pe kebenda gear tu..


note sy:
ni da beberapa hari berturut sy mjadi driver kpd ahli keluarga sy yg mmg spesis mls nk drive tu. tu blm kira lg sy drive balik dr kg ms cuti ry hari tu gara2 abh ngantuk smpai xblh buka mata.. ish3.. erm, baru sy fhm kebosanan para lelaki yg tpaksa m'jadi driver kpd kaum wanita sekalian. alamak, nmpaknya kena stop m'buat luahan perasaan. sylphy sudah dtg mengganggu daaa!

6 comments:

mamai said...

pakcik kalau boleh memang tak nak drive nie tapi nak wat camner kena juga drive

zaira fitrah said...

p.cik mamai mmg pemalas mcm sy.. xyah bgtau pn sy da tau.. haha.. jgn mrh yer p.cik mamai..

cikgupj said...

cpj enjoy kalau boleh bawak keta laju, tapi kalau terkemut-kemut macam kekura, memang boring, mengantuk dan berbahaya.

Naz said...

salam & hai cik Zaira... pekabo?
pokcik suka drive.. tp x suka terperangkap dlm trfik jem...

zaira fitrah said...

cikgu pj ske merempit gak ek.. hoho.. sy pn ske klau blh bwk keta laju2. tp sy ni pngecut. takat 130 km/j je yg blh pn.. huhu..

zaira fitrah said...

salam & hai juga kpd pok cik.. stakat ni sy sihat2 je.. sy pn xske klau trafic jam. tmbah2 klau bwk manual. tp klau tgh sedey2, ske je buang ms dlm keta. heee..