FITRAH's Followers

Monday, December 14, 2009

Hari ini sy jd Transformer. Benci!

14 December 2009

kat sini sy nk merakamkn jutaan terima kasih kat seorg prempuan cina bersama dgn kereta viosnye yg tlh mnyebabkn sy n kwn bk sy accident smalam..

xpasal2 tgn kiri sy terseliuh, m'bengkak n xblh dsentuh langsung. tengkuk sy lak da cm tngkuk robot. robot pn ada yg blh toleh kiri kanan, sy ni cm robot yg tau pndang dpn jer. cis! da la langgar org tp xreti nk tnya kteorg cedera ke pe ke. ada ke dia blh ckp keta dia yg kena teruk. eh2.. pdhal calar pn xde. poyo btl. dia buta kot xnmpak idung n mulut sy bdarah.

mjur ada 2 org p.cik dtg tlg. tu pn nk btegang urat lg. xnk ngaku slh. takut r tu. klau p.cik 2 org tu xde, msti dia xnk byr ganti rugi kn sbb ms tu sy tau nangis je. haha.. 1st time sy accident n stelah 5 thn ni la 1st time sy luka cmni. sy ngada2? doctor yg rawat sy pn ckp cm2.. ngee.. nasib la. yg sakitnya sy n kwn sy.

lps da settle semuanya, dia blh nasihatkn kteorg spy lps ni bwk moto dgn elok2nya len kali, still ckp kteorg yg slh. hekeleh.. poyo giler. cm sy n kwn aku bru dpt lesen jer. pdhal da terang lg b'suluh yg dia slh. yg kreta dia blh pancung dr line tgh ke lane motor tu pesal? dia r yg xreti drive. pdhal simpng jauh lg. xtngok side mirror ke? xkn la xnmpak kteorg kat tepi 2. eii. barbie btl la!

ok tenang2..tarik nafas pjg2 zaira. pastu hembus. Fuh!
sy mmg emo sikit ye ari ni. ok ok.. emo bnyak sbenarnya. nk lps geram je sbb smalam aku cm org bodoh. nk mrh pn xmampu da. tgamam gile. mnyesal tul xmrh prempuan tu kn..

note sy:
bngun pg ari ni, sluruh bdn sakit2.. sy msg kwn sy n dia pn cm2. luka dia lg teruk dr sy. sy juz terseliuh tgn kiri. luka kat tapak tgn kanan n kat lutut kanan.. sedey btl.. bdn da lebam2.. tp mlm smalam sy drive gak g antar kakak sy. drive jugak la dgn 1 tgn. mjur guna kereta auto. ptg ni pn sy perlu drive lg. huhu..

*actually xde seorg pn family sy yg tau sy accident.. hehe.. takut kena mrh :( nnti xblh la sy bt aktiviti mcm slalu.. :(

6 comments:

cikgupj said...

siaaan...dah nak jadi nak wat macamana...kalau dah sakit tu rehatla,nape nak drive lagi, kan boleh mengundang bahaya lagi?keluarga patut tahu, eluklah beritahu.Kecil hati ibu nanti...hehe...semoga cepat sembuh.

mamai said...

sebagai pemandu kereta adalah menjadi tanggungjawab dia menjaga keselamatan orang yang menunggang motor...

kalau dia langar pun salah dilangar pun tetap driver kereta salah

awatif samat said...

2la awk...nape xngamuk je...kt yg da ngamuk cm org giler pn stil rsa xpuas ati lg....bkn nk tlg backing kt lgsg.da mcm statue of liberty je kt tgk....tegak je...

zaira fitrah said...

cikgu pj..
terima kasih.. sy akn bgtau bonda gak tp tnggu lm2 sikit.. hehe..

zaira fitrah said...

mamai..
kn btl sy ckp dia slh, dia tu yg xnk percaya.. ketegaq btui..

zaira fitrah said...

awa..
awk sruh sy ngamuk? org tgh syok2 nangis sbb mnahan sakit n tkejut, awk blh sruh ngamuk? oho.. ms n keadaan ktika tu xm'izinkn.. klau la auntie tu skrang kat dpn mata sy, mmg da jadi tulang da auntie tu sy ngap.. hoho.. xmau2.. xlalu nk mkn dia. mkn laksa lg sdp.. nyum nyum..