FITRAH's Followers

Saturday, August 29, 2009

Balik Pahang Smula :(

29 August 09

lebih kurang 3 jam lg, aku nk balik phg..
bkn blik krn kerelaan hati sndri, tp ayahanda punya plan..

huh.. tensen sbenarnya ni.. tp relax2.. mn blh mrh2 bln pose ni kn.. klau xpose ni, da lm aku gigit pape jer yg ada kat dpn mata ni bg mluahkn rasa bengang tahap cipan gemuk ni. Huh!!
adeii.. berat nyer ati nk blik phg ni.. bosan tau x.. no internet connection, no maxis coverage, no hp, no tv.. haishh.. sumernyer no, mn yes ni wei?????? adeii.. aku ni kn kat sn otak serabai beweh. kat sekolah layan perangai budak2 kecik tu, pening! balik rumah layan budak kecik sorang tu lak, pening lg! nk tngok tv, budak kecik tu conquer tv, pening2!!. hrp ada astro jer, tp dr budak tu celik mata smpai budak tu tdo smula, x abis2 cerita kartun. terasa nk jer aku musnahkn syarikat astro tu.. (aku ckp2 je ni. encik astro, jgn saman sy!). nk online, internet coverage xde. huh!! apa yg aku blh bt ha? u tell me now!! last2 aku buka buku.. aku rs, 3 bln lg aku kat sn, maunyer abis buku2 1 library tu aku khatam..hukhuk..

aku xfhm btul la dgn ayahanda yg bermuka srius tp ske jd lawyer buruk tu.. apesal la nk antar aku blik ari ni? pdhal spatutnya aku blik ari isnin nnti.. tell me why? why?? why????? tak payah tnya, aku da tau jwpannye. jwpnnya ialah ayah aku xske aku, 2 la dia sruh aku blah dr rumah ni cpt. errr ye ke? hoho.. mn ada la.. klau ayah aku tau aku bt spekulasi mcm ni, mau dia smack down aku.. sia2 jer kena pelempang karang.. huwargh!!

ala.. actually, ayah aku nk g phg sbb kak ela da bersalin smalam. hurm.. akak aku tu tbersalin awal sbb BP tnggi.. ape ntah pelik akak aku ni..BP tnggi mlmbung-lambung.. 2 la xjg mkn, ske pk bkn2.. kn da tbersalin awal.. (nada masih lg xpuas hati sbb kna blik phg awal). huhu.. hari ni xjd la berbuka puasa dgn along.. along, see you 3 weeks more sambil mkn chipsmore.. (makin teruk da sakit aku ni :P)..

w/pn xsuka, tp happy gak la bila mak kata nk teman aku smpai hari selasa nnti.. hoho.. nnti anak2 murid aku buli aku, blh aku report sama bonda aku!! hahaha.. aku akan bertukar menjadi kesatria bajang hitam klau diaorg buli aku lg.. (muka serius giler ni).. wek2!! haktuih!

anyway, to kak ena- (if u read this entry)- just keep all this as a secret. our dad won't like this statement. hahaha.. maybe we can meet up again on Hari Raya and then we can gossip again *wink*. haha..- only if we celebrate hari raya together . I really wish our number can be complete this raya - mak, abh, along, k.ena, k.ela, abg n me, though i know it's seem to be impossible kn..

to awatif.. i can't text you maybe for about 3 days.. maybe.. i'll buy a cell phone as soon as possible. haha.. i'm quite sure u don't believe this.. well.. u know me better right.. don't forget the event in coming warming October k.. :P

to fitrah's followers, thanks for your support and comments. sorry if i don't reply them. i'm wishing for your happiness and "salam ramadhan al-mubarak".. Fi aamanillah..

note kecik:
home sweet home.. i'll miss my home..
and i'll miss you too..


10 comments:

ber_uwang said...

selamat jadi penjaga bayi...ahaaks

yoro okino said...

selamat jgkk..hehhee
den klu xde astro xper lagii
xde tenet..nazak terus
heheh

Ro Zhaf Zeck said...

haha ayok..aku report kat ayah ko..keh3
slamat jadik babysitter..jgn nakal2 jaga budak kecik tau

CoOkiE MoNSter said...

sabar2....kna kuatkan iman bulan poser nh.hehe..saikokan minda akak ngan mende2 best je.

nia said...

cik zaira..bila nk balik nie..lama dah x mengomen kat blog cik zaira nie...huhuhu..

zaira fitrah said...

ber_uwang...
trima kasih dgn ucapan selamat anda..
jgn lupa bg dt ry utk sy nnti ye encik ber_uwang yg ada wang.. hoho..

zaira fitrah said...

yoro..
den pn da sparuh nazak ha.. xdo papo pn kek sano.. huhu.. sadis bona eh..
weii.. pesal lak aku ckp nogori ni.. aiseymann... huhu..

zaira fitrah said...

ro Zhaf Zeck..
oo.. men ugut2 ek.. huhu,.. err.. sy jd baby sitter yg xnakal tp kejam jer sikit.. hahaha..

zaira fitrah said...

cookie monster..
trima kasih sbb sruh sy bsabar..
klau bln xpose ni, mau nyer sy mkn cookies cm cookie monster dlm sesame street tu mkn.. srius ni.. tgk muka sy yg srius ni.. ada nmpak? xnmpak xpe..

zaira fitrah said...

nia...
sy da balik ni..
tp smpai isnin je ler..
huhu...